Skip to content

Víz-víz hőszivattyúk

Geotermikus fűtés

A CTC geotermikus hőszivattyújával akár 85%-ot is megtakaríthat fűtési költségein. A talajhőszivattyú a kőzetekben, a talajban és a tavakban tárolt napenergiát hasznosítja. A felhasznált energia ingyenes és környezetbarát, és hozzájárul a CO₂-kibocsátás csökkentéséhez.

Ennek az energiaforrásnak az eléréséhez egy folyadékkal töltött szondát helyeznek el az alapkőzetben, a talajban vagy a tavakban. Az alapkőzetbe 100-200 méteres lyukat fúrnak, míg a talajba és a tavakba 200-500 méter hosszú tömlőt helyeznek el. A tömlőben keringő folyadékot a tárolt napenergia melegíti fel. A folyadék áthalad a hőszivattyún, ahol egy zárt rendszerben a kompresszor által kerül a folyadék felmelegítésre, a hűtőközeg és egy hőcserélő segítségével. Ezután a hőszivattyú továbbítja a hőt az épület fűtési rendszerébe.

Igen a levegő-víz fűtésre

Környezetbarát és megújuló: A földi hőszivattyú a kőzetekben, a talajban és a tavakban tárolt napenergiát hasznosítja. A felhasznált energia ingyenes és környezetbarát, és hozzájárul a CO₂-kibocsátás csökkentéséhez.

Gazdaságos és megbízható: A CTC talajhőszivattyújával akár 85%-ot is megtakaríthat fűtési költségein. Már az első naptól pénzt takarít meg és a hőszivattyú növeli háza értékét.

Kényelmes és rugalmas: A CTC hőszivattyúja nagymértékben gondoskodik önmagáról, és az EnergyFlex rendszernek köszönhetően a medencék és más hőforrások (például napkollektoros fűtés) könnyen csatlakoztathatók.

Előnyök

Svédországi gyártás

Kompakt kivitel

A fejlesztés és a gyártás smålandi gyárunkban zajlik, ahol a minőség és az innováció kéz a kézben jár.

Termékek

CTC GSi 600

Új stílus, intelligens és gazdaságos inverteres talajhőszivattyú-sorozat.

CTC EcoPart 600M

Inverteres, kompakt hőszivattyú talaj-, tó-, vagy geotermikus forráshoz, 2,5-16 kW teljesítménytartománnyal. 12-es és 16-os modellek.