Skip to content

Keresztellenáramú légkezelők

A keresztellenáramú hővisszanyerő

A keresztellenáramú hővisszanyerő alkalmazása hatékony megoldás a hővisszanyerős szellőztető berendezésekben. Nagyon magas, akár 90% feletti hővisszanyerési hatásfokot is elérhetünk ezzel a megoldással. Az elnevezés onnan ered, hogy a befúvó és az elszívó légáramok ellentétes irányban, egymással ellentétes irányban áramlanak. A hőátadás akkor megy végbe, amikor a két légáram „találkozik” egymással a levegő-levegő hővisszanyerő felületén.
Az elszívott levegő nem keveredik a kültéri, friss levegővel. Bármilyen beltéri szennyeződés (por, CO2, stb.) amely elszívásra kerül, a friss, befúvó levegőtől külön légáramlási csatornában marad, így semmilyen szennyeződés nem kerülhet bele a befúvó oldali levegőbe.
A légáramok kereszt-szennyeződésének kiküszöbölése azt jelenti, hogy a hővisszanyerők alkalmasak kémiailag zord környezetben való alkalmazáshoz, például egészségügyi intézményekben, laboratóriumokban és élelmiszer-feldolgozó üzemekben is. Továbbá lehetővé teszi a száraz levegő bejuttatását és a nedvesség eltávolítását nedves környezetekből, például úszómedencékből, pincékből, stb.

Termékek

Flair

A hővisszanyerős szellőzés új mércéje

A Flair egy kiemelkedően magas hatásfokú szellőztető berendezés, amely mindig, minden helyzetben képes a megfelelő mennyiségű friss levegő biztosítására. Az új párásító, tisztító, fűtő és hűtő rendszermodulokkal közösen nagyobb komfortérzetet és egészséges beltéri légkört eredményez, amitől még jobban élvezi majd az otthoni életét.

A Flair sorozat a Flair 325 és Flair 400 modellekből áll. A berendezések maximális szellőzési teljesítménye 325, illetve 400 m3/h.

Flair1
Passivehause

Renovent Excellent

A Renovent Excellent egy mechanikus szellőztető légkezelő berendezés  hővisszanyeréssel (MVHR), amely négy változatban kapható, 180, 300, 400 és 450 m3/h légszállítási teljesítményekkel.

Ren_excell
Passivehause

Renovent Sky

A Renovent Sky 150 és 200 egységek rendkívül kompakt kivitelűek és kifejezetten úgy tervezték meg ezeket, hogy a 198 mm-es magassággal elférjenek a mennyezet alatt.

A Renovent Sky 300 kiváló választás a nagyobb házak és irodák központi szellőztetésére,
ahol a helyhiány lehetetlenné teszi a falra szerelhető készülékek elhelyezését. 

 

Ren_sky
Passivehause